Sárgadinnye-krémleves

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 4-5 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl édes fehérbor
  • 2 dl víz
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd vájjunk ki belőle kisebb golyókat, azokat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.
A mézet kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, és keverjük alaposan össze. Öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára. (Aki édesebben szereti, az ízlés szerint cukrot is tehet még hozzá.)
Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 perc), vegyük ki belőle a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe, végül tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Blog.hu ajánló