Szarvas gerinc baconban

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db szarvasgerinc
  • krumpli és a főzőleve
  • fél cs. sütőpor
  • liszt
  • bors
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • A szilvaszószhoz:
  • fél kg szilva
  • kis pohár natúr joghurt
  • fél cs. piros pudingpor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 5fűszer-keverék
  • friss reszelt gyömbér
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk rum
  • A páchoz:
  • mustár
  • frissen őrölt bors
  • fokhagymabors
  • majoránna
  • kevés olaj
  • pár gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vadból, de bármilyen \"nagydarab\" húsból elkészíthető. Jól megmosom, majd leszárítom a húst. Egy tálban bekeverem a páchoz szükséges anyagokat (vagy készen vett fűszereket). Evvel minden oldalát jól bekenem a húsnak és naponta megdögönyözöm. 2 napig érlelődött.
Amikor kivettem a hűtőből, kevés vizet és olajat öntöttem alá, befedve fóliával a sütőbe toltam. 2 órát sült és még 30 percet a baconnel befedés után.
A szilvaszószhoz a megmosott szilvákat magozom, felezem, annyi vízzel, ami befedi, felteszem főzni, és a fűszerekkel ízesítettem. Egy tálban elkevertem a joghurtot a puncs ízű pudinggal, a vörösborral, majd összeborítottam őket. Folytonos keverés mellett tettem még bele az 5fűszer-keverékből egy teáskanálnyit, leheletnyi rumot.
A krumplit megfőztem - mint a dödöllét -, levét rajtahagyva. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a sütőport. Annyi liszttel dolgoztam el, hogy elváljon az edény falától. Forró olajban, két kanál segítségével adagolva kisütöttem. Omlós, lágy, jó ízű.

Blog.hu ajánló