Vörösboros-tejszínes gomba polentával
Vörösboros-tejszínes gomba polentával
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg gomba
- 1 db poréhagyma
- 15 dkg bacon
- 1 dl vörösbor
- 3 dl tejszín
- 1 ek kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
- A polentához:
- 20 dkg kukoricadara
- 4 dl víz
- 1 tk só
- 2-3 dkg margarin
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A gombát vágjuk fel kisebb, vékony csíkokra, a bacont és a póréhagymát apró kockákra.
Felhevített olajon kezdjük el sütni bacont. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá a póréhagymát, majd addig pároljuk, míg a hagyma kissé összeesik.
Adjuk hozzá a gombát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, és addig pároljuk, míg a gomba levet enged. Ekkor öntsük fel a borral, és néha megkeverve addig pároljuk, míg zsírjára sül.
Amikor már teljesen elpárolgott a folyadék, a bacon és a gomba teljesen puhára főtt, szórjuk meg a kukoricaliszttel, alaposan keverjük össze.
Öntsük fel a tejszínnel, majd kevergetve addig főzzük, míg a szaft kissé besűrűsödik.
A vizet forraljuk fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a kukoricadarát. Sózzuk, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a margarint, majd keverjük simára.
Az elkészült polentát rögtön tálaljuk, különben összeáll.
Tálaláskor a vörösboros-tejszínes gombát a polentával és egy pohár vörösborral kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept