Harcsa vincellér módra
Harcsa vincellér módra
Hozzávalók 2 személyre
- 60 dkg harcsafilé
- 5 dkg piros szőlő
- 3 dl vörösbor
- 30 dkg vaj
- 1 ek étkezési keményítő
- őrölt fehér bors
- 1 db babérlevél
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 mk fahéj
- 2 ek méz
- só
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A harcsafilét ízlés szerint besózzuk, és megszórjuk őrölt fehér borssal, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit átjárják.
Ezután beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.
Lefedve kb. 10 perc alatt készre pároljuk a harcsaszeleteket, majd kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt fűszeres borba belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj teljesen felolvad.
Beletesszük a leszemezett szőlőt, majd szép lassan, néha óvatosan megkeverve, kb 5 percig főzzük.
A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatjuk. Végül óvatosan kevergetve kiforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.
Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept