no

Libamáj roston karamellizált almával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Libamáj roston karamellizált almával

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg libamáj
  • 25 dkg libaháj
  • őrölt bors
  • fél csokor zsálya
  • 2 db zöld alma
  • 2 db piros alma
  • 2 ek vaj
  • 4 ek cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 2 dl fehér bor
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A májat 1,5cm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal behintjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A hájat kisebb darabokra vágjuk, kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk.
A zsírból 3 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, felforrósítjuk, és a májat oldalanként megsütjük rajta. Sütés közben a zsályaleveleket is mellészórjuk, és a májjal együtt ropogósra sütjük.
A vajat a libamáj sütésénél visszamaradt zsírhoz adjuk, fölolvasztjuk, a cukrot rászórjuk és kevergetve kissé megkaramellizáljuk.
A cikkekre vágott almát a karamellre dobjuk, megfuttatjuk rajta, a fahéjjal ízesítjük, végül a borral meglocsoljuk, és készre pároljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük