Libamáj roston karamellizált almával

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg libamáj
  • 25 dkg libaháj
  • őrölt bors
  • fél csokor zsálya
  • 2 db zöld alma
  • 2 db piros alma
  • 2 ek vaj
  • 4 ek cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 2 dl fehér bor
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A májat 1,5cm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal behintjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A hájat kisebb darabokra vágjuk, kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk.
A zsírból 3 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, felforrósítjuk, és a májat oldalanként megsütjük rajta. Sütés közben a zsályaleveleket is mellészórjuk, és a májjal együtt ropogósra sütjük.
A vajat a libamáj sütésénél visszamaradt zsírhoz adjuk, fölolvasztjuk, a cukrot rászórjuk és kevergetve kissé megkaramellizáljuk.
A cikkekre vágott almát a karamellre dobjuk, megfuttatjuk rajta, a fahéjjal ízesítjük, végül a borral meglocsoljuk, és készre pároljuk.

Blog.hu ajánló