Babos csirkecombok
Ez a recept annyira egyszerű, hogy a főzni nem tudó párom készítette el nekem egyszer, mire a munkából hazaértem. Le is esett az állam rendesen, csak néztem nagyokat, és nem tudtam betelni a látvánnyal és az örömmel, amit okozott nekem.
Gyorsan meg is kellett örökíteni, éppen ezért szerettem volna másokkal is megosztani.
Na jó, a rizst én főztem meg hozzá!:-)
Babos csirkecombok
Hozzávalók 2 személyre
- 2 fej fokhagyma
- 15 dkg kockázott füstölt szalonna
- 4 db csirkecomb
- csipet majoránna
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 db babérlevél
- csipet őrölt kömény
- 2 db tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 vörösbabkonzerv
Elkészítés:
A megtisztított fokhagymagerezdeket az aranyszínűre pirított szalonna zsírján megsütjük. Kivesszük a sült szalonnát, majd a visszamaradt fokhagymás zsiradékon elősütjük a besózott, majorannával megszórt csirkecombokat.
Ráöntjük a fehérbort, babérlevéllel, köménnyel és sóval ízesítjük. A kockára vágott paprikával és vöröshagymával együtt fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
Amikor a csirkecombok puhák, a leszűrt babbal összeforgatjuk. Végül a sült szalonnát is hozzáadjuk.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept