Tejszínes-túrós szelet szilvával

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját recept. A családomnak, ismerősöknek sütöttem meg. Nagy sikere volt.

Hozzávalók 12 személyre:

  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 35 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 0,5 l tejszín
  • 30 dkg szilva
  • 15 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást a porcukorral, a citrom héjával és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába öntjük és kisütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk,.
Elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot. A tejszínt habbá verjük, és a felét összekeverjük a túróval.
Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rászórjuk a feldarabolt szilvát. Erre kerül a második lap és a krém másik fele. Befedjük a harmadik lappal, bevonjuk a maradék tejszínnel. Minden szeletre habrózsát nyomunk és negyed szilvával díszítjük.

Blog.hu ajánló