Diós-lekváros zserbó
Nagyszüleim receptje, imádjuk.
Diós-lekváros zserbó
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 1 kk cukor
- fél kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 tojássárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- A töltelékhez:
- darált dió (töltelék)
- cukor
- lekvár
- A tetejére:
- tortabevonó
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt a cukorral és egy kis liszttel, s hagyjuk felfutni, majd a többi tésztához való hozzávalóval összekeverjük, jól összegyúrjuk és hideg helyen 1 órát pihentetjük. Ezalatt a töltelék hozzávalóit összedolgozhatjuk.
Három részre osztjuk a tésztát, és lappá gyúrjuk, majd, kikent tepsibe egymásra helyezzük úgy, hogy a lapok közé kenjük a tölteléket, majd kisütjük. Az olvasztott bevonóval megkenjük a tetejét, hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció