Diós-lekváros zserbó

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyszüleim receptje, imádjuk.

Diós-lekváros zserbó

Hozzávalók 4 személyre

  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 1 kk cukor
  • fél kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • 10 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • darált dió (töltelék)
  • cukor
  • lekvár
  • A tetejére:
  • tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt a cukorral és egy kis liszttel, s hagyjuk felfutni, majd a többi tésztához való hozzávalóval összekeverjük, jól összegyúrjuk és hideg helyen 1 órát pihentetjük. Ezalatt a töltelék hozzávalóit összedolgozhatjuk.
Három részre osztjuk a tésztát, és lappá gyúrjuk, majd, kikent tepsibe egymásra helyezzük úgy, hogy a lapok közé kenjük a tölteléket, majd kisütjük. Az olvasztott bevonóval megkenjük a tetejét, hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük