Luca epertortája

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Párom nagylányának sütöttem most nyáron, mindenkinek nagyon ízlett, csak neki nem. :D

Hozzávalók 12 személyre:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 60 dkg eper
  • 50 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 ek porcukor
  • 2 marék citromfű
  • fél citrom leve
  • 0,3 l habtejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 ek porcukor
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A tojások sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd a liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a cukros sárgájához. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 28 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a piskótamasszát, 30-40 percig sütjük. Kivéve langyosra hűtjük, rácson teljesen kihűtjük.
Az eper szárát levágjuk, a negyedét (a szebbeket) félretesszük a tetejére. Vékonyan felszeleteljük. A krémsajtot elkeverjük a porcukorral, az apróra vágott citromfűvel és a citrom levével. A piskótát keresztben háromfelé vágom. A krém negyedét az első réteg aljára teszem. A felszeletelt eprek felét elosztom rajta, majd rálapogatom a krém második negyedét. Erre jön a piskóta középső lapja, majd megismételjük az előző műveleteket, végül rátesszük az utolsó lapot.
A tejszínt felverjük a cukorral és a tortazselével. Negyedét a torta oldalára kenjük, a többit habzsákba töltjük. A félretett epreket is felszeleteljük, kirakjuk vele a torta tetejét. A szabadon maradt részeket kidíszítjük a maradék tejszínnel. Kicsit behűtjük tálalás előtt.

1
2
Blog.hu ajánló