Ludaskása

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A felsorolt zöldségeken kívül tehetsz még bele borsót is. A készételre szokás még reszelt sajtot is tenni. Én sok zöldséggel készítem - pl. ha csak húslevest készítek, soha nem tésztával, csak sok-sok zöldséggel. Mi így szeretjük.

Hozzávalók 4 személyre:

  • liba- vagy kacsaaprólék
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • gomba
  • zeller
  • vöröshagyma
  • petrezselyem
  • zellerzöld
  • bors
  • rizs
Recept idők

Elkészítés:

Az aprólékot jó alaposan megmosod, megtisztítod, ha szükséges. A zöldségeket megpucolod és karikázod, kockázod tetszés szerint. Az aprólékból és a zöldségekből szép lassan húslevest főzünk. Fűszerezd úgy, mint a húslevest.
Amikor a hús teljesen puhára főtt, leszűrőd a levest, és külön tálba teszed a zöldségeket és az aprólékot.
A levest teljesen kihűtöd, mert így könnyebb a zsírt leszedni.
Ekkor lehet a csontról még melegen lefejteni a húst, majd azt is feldarabolni. (El is maradhat.)
Egy vöröshagymát apróra felvágsz, üvegesre párolod. Hozzáadod a megmosott és jól lecsepegtetett rizst. Kevergeted, és addig kell pirítani tovább, míg a rizs üveges lesz. Felöntöd két merőkanál húslevessel, és kevergetve addig kell főzni, míg teljesen felszívja a levest. Ezután a rizs kétszeresének megfelelő szűrt levet öntesz rá és hagyod készre főni. Ha kész, puha a rizs, hozzáadod a feldarabolt zöldségeket és a húst, majd óvatosan összeforgatod.
Ha nincs sok időd bíbelődni a rizzsel, tedd a következőt: a rizs mennyiségének 2,5-szeresével egyenlő levest tedd fel egy edénybe. Amikor forr, tedd bele a rizst. Ismét forrald fel, akkor vedd le a legalacsonyabb hőfokra. Lefedve kavargatás nélkül 20 perc alatt készre fő.

1
2
3
Blog.hu ajánló