Szőlőzselés pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A szőlőzseléhez:
  • 1 kg Othello szőlő
  • méz
  • őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • A krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1-2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2-3 ek mák
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A szőlőt szemezzük le, turmixoljuk össze. Öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.
A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mákot tegyük egy teflonserpenyőbe, majd 1-2 perc alatt állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg (vigyázzunk, nehogy megégjen). A megpörkölt mákot hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is. A teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.
Tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.

Blog.hu ajánló