Szőlőzselés pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A szőlőzseléhez:
  • 1 kg Othello szőlő
  • méz
  • őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • A krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1-2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2-3 ek mák
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A szőlőt szemezzük le, turmixoljuk össze. Öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.
A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mákot tegyük egy teflonserpenyőbe, majd 1-2 perc alatt állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg (vigyázzunk, nehogy megégjen). A megpörkölt mákot hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is. A teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.
Tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.

Blog.hu ajánló