Szőlőzselés pohárkrém
Szőlőzselés pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre
- A szőlőzseléhez:
- 1 kg Othello szőlő
- méz
- őrölt fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek étkezési keményítő
- A krém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 1-2 dl habtejszín
- porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 2-3 ek mák
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A szőlőt szemezzük le, turmixoljuk össze. Öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.
A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mákot tegyük egy teflonserpenyőbe, majd 1-2 perc alatt állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg (vigyázzunk, nehogy megégjen). A megpörkölt mákot hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is. A teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.
Tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept