Charlotte-torta

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

7 perc múlva úgy nézhetsz ki, mint aki 8 órát aludt - Egy smink, amit jó, ha mindenki ismer »

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • A piskótatekercshez:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek víz
  • 4 tojás
  • 2 ek baracklekvár
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 nagy marék magozott cseresznye
  • 8 ek cukor
  • 4 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • 2 cseresznyeszem szárral, levéllel együtt
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és kanalanként belekeverjük a cukros masszába, majd a vége felé a fehérjéből 1-2 evőkanállal hozzákeverünk a könnyebb keverés érdekében. A megmaradt tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy tepsit és egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta negyedét a tortaformába öntjük, a maradék háromnegyedét a tepsibe. Szépen elkenjünk, majd megsütjük a tésztalapot. Míg sül, egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és meghintjük kristálycukorral. A megsült piskótalapot ráfektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformában levő tésztát is megsütjük, majd teljesen kihűtjük, félretesszük.
A piskótatekercset kitekerjük, megkenjük a baracklekvárral, majd újból összetekerjük, de konyharuha nélkül. Kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal úgy hogy, túl lógjon a tálon, mert ezzel fogjuk lezárni a tálat, majd ebbe szépen sorban lerakjuk a piskótatekercseket. Ha marad piskótánk, akkor a tekercsek közötti hézagot kitölthetjük vele.
A krémhez a pudingport elkeverjük 4 evőkanál cukorral, felöntjünk egy kevés tejjel, csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a jó nagy maréknyi cseresznyét, majd folyamatos keverés mellet megfőzzük. A túrót villával összetörjük, majd a pudinghoz keverjük. A krémet betöltjük a piskótatekercses tálba. A tetejét kirakjuk pár szem cseresznyével, majd lezárjuk a kerek piskótalappal. Becsomagoljuk a lelógó folpackkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
A teljesen lehűlt süteményt egy tortatálra borítjuk. A legegyszerűbb, ha leszedjük a tetejéről a folpackot, majd a tortatálat ráhelyezzük a tetejére, és együtt átfordítjuk. Ezután leemeljük róla a tálat, és a folpackot.
A tejszínt habbá verjük, csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük, majd körben egymás mellé nyomva a habot, díszítjük a torát. Nyomunk egy kis tejszínhabot a tetejére is, ebbe ültetjük a cseresznyeszemeket, majd díszítjük a cseresznyelevelekkel.

Blog.hu ajánló