Charlotte-torta

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • A piskótatekercshez:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek víz
  • 4 tojás
  • 2 ek baracklekvár
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 nagy marék magozott cseresznye
  • 8 ek cukor
  • 4 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • 2 cseresznyeszem szárral, levéllel együtt
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és kanalanként belekeverjük a cukros masszába, majd a vége felé a fehérjéből 1-2 evőkanállal hozzákeverünk a könnyebb keverés érdekében. A megmaradt tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy tepsit és egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta negyedét a tortaformába öntjük, a maradék háromnegyedét a tepsibe. Szépen elkenjünk, majd megsütjük a tésztalapot. Míg sül, egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és meghintjük kristálycukorral. A megsült piskótalapot ráfektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformában levő tésztát is megsütjük, majd teljesen kihűtjük, félretesszük.
A piskótatekercset kitekerjük, megkenjük a baracklekvárral, majd újból összetekerjük, de konyharuha nélkül. Kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal úgy hogy, túl lógjon a tálon, mert ezzel fogjuk lezárni a tálat, majd ebbe szépen sorban lerakjuk a piskótatekercseket. Ha marad piskótánk, akkor a tekercsek közötti hézagot kitölthetjük vele.
A krémhez a pudingport elkeverjük 4 evőkanál cukorral, felöntjünk egy kevés tejjel, csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a jó nagy maréknyi cseresznyét, majd folyamatos keverés mellet megfőzzük. A túrót villával összetörjük, majd a pudinghoz keverjük. A krémet betöltjük a piskótatekercses tálba. A tetejét kirakjuk pár szem cseresznyével, majd lezárjuk a kerek piskótalappal. Becsomagoljuk a lelógó folpackkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
A teljesen lehűlt süteményt egy tortatálra borítjuk. A legegyszerűbb, ha leszedjük a tetejéről a folpackot, majd a tortatálat ráhelyezzük a tetejére, és együtt átfordítjuk. Ezután leemeljük róla a tálat, és a folpackot.
A tejszínt habbá verjük, csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük, majd körben egymás mellé nyomva a habot, díszítjük a torát. Nyomunk egy kis tejszínhabot a tetejére is, ebbe ültetjük a cseresznyeszemeket, majd díszítjük a cseresznyelevelekkel.

Blog.hu ajánló