Charlotte-torta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Charlotte-torta

Hozzávalók 6 személyre

  • A piskótatekercshez:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek víz
  • 4 tojás
  • 2 ek baracklekvár
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 nagy marék magozott cseresznye
  • 8 ek cukor
  • 4 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • 2 cseresznyeszem szárral, levéllel együtt
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és kanalanként belekeverjük a cukros masszába, majd a vége felé a fehérjéből 1-2 evőkanállal hozzákeverünk a könnyebb keverés érdekében. A megmaradt tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy tepsit és egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta negyedét a tortaformába öntjük, a maradék háromnegyedét a tepsibe. Szépen elkenjünk, majd megsütjük a tésztalapot. Míg sül, egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és meghintjük kristálycukorral. A megsült piskótalapot ráfektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformában levő tésztát is megsütjük, majd teljesen kihűtjük, félretesszük.
A piskótatekercset kitekerjük, megkenjük a baracklekvárral, majd újból összetekerjük, de konyharuha nélkül. Kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal úgy hogy, túl lógjon a tálon, mert ezzel fogjuk lezárni a tálat, majd ebbe szépen sorban lerakjuk a piskótatekercseket. Ha marad piskótánk, akkor a tekercsek közötti hézagot kitölthetjük vele.
A krémhez a pudingport elkeverjük 4 evőkanál cukorral, felöntjünk egy kevés tejjel, csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a jó nagy maréknyi cseresznyét, majd folyamatos keverés mellet megfőzzük. A túrót villával összetörjük, majd a pudinghoz keverjük. A krémet betöltjük a piskótatekercses tálba. A tetejét kirakjuk pár szem cseresznyével, majd lezárjuk a kerek piskótalappal. Becsomagoljuk a lelógó folpackkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
A teljesen lehűlt süteményt egy tortatálra borítjuk. A legegyszerűbb, ha leszedjük a tetejéről a folpackot, majd a tortatálat ráhelyezzük a tetejére, és együtt átfordítjuk. Ezután leemeljük róla a tálat, és a folpackot.
A tejszínt habbá verjük, csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük, majd körben egymás mellé nyomva a habot, díszítjük a torát. Nyomunk egy kis tejszínhabot a tetejére is, ebbe ültetjük a cseresznyeszemeket, majd díszítjük a cseresznyelevelekkel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük