Rizskoch eperöntettel

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű, kihagyhatatlan gyümölcsös édesség, én Nagyikámtól tanultam, az övé volt a legfinomabb a világon, egyszerűen mennyei.
Minden nyáron friss, kertből szedett eper, szeder vagy málnaöntettel ettük, télen pedig szörppel vagy dzsemmel.
A gyermekkoromat idézi, mindig szívesen készítem leginkább nyáron és ilyenkor nosztalgiázom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tejberizshez:
  • 4 dl rizs
  • 16 dl tej
  • 6 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • Az eperöntethez:
  • 40-50 dkg eper
  • 1 kk citromlé
  • 3-4 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A rizst megmosom és a tejben puhára főzöm állandó kevergetés mellett, majd kihűtöm.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral és hozzákeverem a tejberizshez. A tojások fehérjéből pici sóval felvert kemény habot is beleforgatom.
Egy jénait vajjal kikenek, és belesimítom a rizses masszát.
Sütőbe teszem és fél óra alatt aranyszínűre sütöm.
Az epret megtisztítom, nagyobb kockákra feldarabolom, ízesítem citromlével, mézzel, majd botmixerrel turmixolom, de úgy, hogy eperdarabkák maradjanak benne.
Mikor a rizskoch megsült, kihűtöm, felszeletelem, és a tetejére rácsorgatom az eperdarabkás öntetet.

1
2
3
Blog.hu ajánló