Házi csokis keksz
Házi csokis keksz
Hozzávalók 8 személyre
- A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- A krémhez:
- 15 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
2 adagot szoktam készíteni: az egyikbe teszek kakaóport a másikba nem.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ha szükséges, tehetünk hozzá egy kis vizet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk (ne legyen túl vékony, de vastag sem), különböző formákkal kiszúrjuk, lehet pohárral is. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-11 perc alatt megsütjük. Nem szükséges tovább sütni, mert kiszárad.
Mikor kihűl, megkenjük az alaposan kidolgozott krémmel, és összeragasztjuk őket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept