Aszúboros őszibaracklekvár
Isteni csemege! Levendulával is meg lehet bolondítani.
Aszúboros őszibaracklekvár
Hozzávalók 4 személyre
- 900 g őszibarack
- 1 zacskó lekvártartósító, fixáló (2:1)
- 350 g cukor
- 1,5 dl aszúbor
Elkészítés:
Az őszibarackot megmossuk, ízlés szerint turmixoljuk, ha darabosan szeretjük a lekvárt, akkor csak nagyjából turmixoljuk le. Egy fazékban felforraljuk a cukorral és a zselésítővel, 5 percig főzzük. Hozzáöntve a bort még egyszer felforraljuk, majd tiszta befőttesüvegekbe töltjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept