Szilvás-túrós lepény

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • A lepényhez:
  • 15 db szilva
  • fél kg túró
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg búzadara
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • A szóráshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Nyári gyümölcsös recept

A szilvákat negyedekbe vágjuk, ha apró, akkor félbe. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, búzadarát, a sütőport, citromhéjat, és jól kikeverjük. A végén belekeverjük a fehérjehabot is.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, a vajat megolvasztjuk. A 2 evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta felét tepsibe tesszük, elrendezzük rajta a szilva felét, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, és megszórjuk fahéjas cukorral. Erre tesszük a maradék tésztát, elszórjuk rajta a szilvák másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. 170 fokon készre sütjük.

Blog.hu ajánló