Szilvás-túrós lepény

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

Izmosít és karcsúsít: 20 perc ezekből a gyakorlatokból, és égni fog a zsír! »

Illatos, tápláló testvaj házilag: minden jó egyben, ami kényezteti a bőrt »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • A lepényhez:
  • 15 db szilva
  • fél kg túró
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg búzadara
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • A szóráshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Nyári gyümölcsös recept

A szilvákat negyedekbe vágjuk, ha apró, akkor félbe. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, búzadarát, a sütőport, citromhéjat, és jól kikeverjük. A végén belekeverjük a fehérjehabot is.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, a vajat megolvasztjuk. A 2 evőkanál cukrot elkeverjük a fahéjjal. A tészta felét tepsibe tesszük, elrendezzük rajta a szilva felét, majd meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, és megszórjuk fahéjas cukorral. Erre tesszük a maradék tésztát, elszórjuk rajta a szilvák másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. 170 fokon készre sütjük.

Blog.hu ajánló