Túróval töltött fánk sütve

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fánk időjárástól függetlenül az egyik legkelendőbb csemege, amit számos variációban elkészíthetünk. Egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Aki nem szereti a túrót, az tehet tölteléknek csokit, lekvárt vagy gombát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 400 ml tej
  • 20 g élesztő
  • 1 ek porcukor
  • 300 g liszt
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 30 g puha vaj
  • A töltelékhez:
  • 250 g túró vagy gyümölcs, lekvár, csoki, gomba
  • 100 g mazsola
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni 20 percig langyos helyen, kb. a duplájára növekszik.
A túrót egy villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, mazsolát, cukrokat, és összeforgatjuk.
A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. Rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk villával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymástól kb. 2-3 cm-re, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük tepsinként 30 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön. Vaníliás porcukorral szórjuk be.

Blog.hu ajánló