Meggyes pite
Meggyes pite
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg vaj
- 3 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 6 db tojás
- reszelt citromhéj
- 15 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 70 dkg meggy
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a habot.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
Egy 24x36 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát, szórjuk meg a meggy felével, és öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét simítsuk el, szórjuk meg a maradék meggyel.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept