Diabetikus csokitorta
Úgy döntöttem, hogy a kishúgom szülinapjára készítek valami finomat. Hát nosza, nekiálltam és el is készítettem.
Az interneten olvastam egy nagyszerű receptet, és úgy döntöttem, az lesz a befutó. Kicsit átvariáltam az arányokat, de az elkészítés menete megmaradt.
Remélem, egy páran elkészítik majd otthon is. : )
Diabetikus csokitorta
Hozzávalók 8 személyre
- A piskótához:
- 5 tojás
- 90 g nádcukor
- 90 g liszt (teljes kiőrlésű és fehér 1:3 arányban)
- 15 g kakaópor
- A krémhez:
- 37 dkg vaj
- 30 dkg étcsokoládé
- A sziruphoz:
- 7,5 ek nádcukor
- 0,75 dl víz
Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját. A kakaóporos lisztet hozzászitáljuk, és óvatosan elkeverjük. Tortakarikába tesszük (20 cm), és 160-180 °C-on légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
A krémhez a vajat habosra keverjük és a kihűtött cukorszirupot hozzáöntjük. Az étcsokit gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd miután kicsit kihűlt, az előbbi keverékhez adjuk. Ha a krém nem elég sűrű, pár órára tegyük be a hűtőbe.
A tortalapokat megkenjük krémmel, összeillesztjük, majd kívülről is beborítjuk vele. Hűtőbe tesszük.
Amikor már egy kicsit összeért, átkenjük kívülről még egyszer a krémmel. A tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokit csurgatunk. Ha rádermedt, díszíthetjük a saját krémjével a habzsák csillag alakú csőrével, gyümölccsel, tetszés szerint.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept