Tonhalnyársak
Tonhalnyársak
Hozzávalók 4 személyre
- A nyárshoz:
- 60 dkg tonhalfilé
- 2 db lime
- 1 kis üveg olajbogyó
- só
- őrölt bors
- 1 csokor koriander
- 0,8 dl olívaolaj
- A körethez:
- 60 dkg héjában főtt burgonya
- 2 fej lila hagyma
- 1 csokor retek
- só
- cukor
- ecet
- 1 csokor koriander
- olívaolaj
Elkészítés:
Grill recept
A halfilét kockákra vágjuk, a zöld citromot 3-4 mm vastagra szeleteljük, az olajbogyót lecsepegtetjük. A hozzávalókat váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe tesszük pácolódni.
A körethez a burgonyát félujjnyi karikákra vágjuk, hozzáadjuk a karikákra szelt lila hagymát, retket, és fél liter vízből sóval, cukorral, ecettel, aprított korianderzölddel, olívaolajjal salátalevet készítünk. Ezt az öntetet a zöldséges burgonyára locsoljuk. A nyársakat forró grillen a pácolóolajával pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept