Toffifee sütemény

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez egy magát csak etető, etető sütemény, nem lehet abbahagyni. Egy receptes könyvből van az eredetije, de én módosítottam rajta. A család nagyon sokat kéri az elkészítését. Ajánlom, senki nem fog benne csalódni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 10 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • fél üveg mogyorókrém
  • 3 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 3 csomag karamellás cukor
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek liszt
  • 3 tojássárgája
  • 2 kanál cukor
  • 1 dl víz
  • 12,5 dkg margarin
  • fél üveg mogyorókrém
  • A tetejére:
  • 15 dkg apróra vágott mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vajjal, porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük,lassan hozzákeverjük a tojássárgájás masszánkhoz, és kanalanként hozzáadjuk a fehérjét, de ne törjük össze.
Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a papírt, és cérnával 3 darabra vágjuk.
A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel. A tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot és a margarint, elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárban kikeverjük csomómentesre a tojássárgájával, porcukorral, egy kevés tejjel.
Ha felforrt a tejünk (nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el), hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, nagyon lassú tűzön állandóan kevergetve besűrítsük. (Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt.)
A krémet félig kihűtjük és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Rétegezzünk: krém, mogyorókrém, lap, míg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel és szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.

Blog.hu ajánló