Tejszínes kókuszkocka
Ez még egy régi, nagymamámtól származó recept, sokat elkészítem, finom és egyszerű. De megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is.
Tejszínes kókuszkocka
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 8 tojás
- 7 kanál liszt
- 5 kanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 kanál kakaópor
- A krémhez:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 kis dobozos tejszín
- 1 kis csomagos kókuszreszelék
- 3 dl tej
- 4 ek porcukor
- A tetejére:
- kókuszreszelék
- fél tábla tortabevonó
Elkészítés:
A tojásokat sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztel elkeverjük a sütőport, majd a cukros tojáshoz keverjük, végül a tojásfehérjét kanalanként az egész masszához adjuk.
Kiveszünk masszából úgy, hogy sárga massza több maradjon (kb. negyed masszát veszünk el, ebbe belekeverjük a kakaót.
Mindkét masszát külön kisütjük sütőpapírral bélelt tepsiben. Ha kihűltek, a sárga piskótát ketté vágjuk.
Szokásos módon pudingot készítünk a cukorból, tejből és a tejszín ízű pudingból.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt a pudinghoz keverjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna lap, a krém, majd befedjük a második sárga lappal.
A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük 2 órára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept