Papanasi, avagy túrógombóc sütve

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Család kedvence. Erdély vidéken ez a fajta túrógombóc van ám sült, de főtt verzióban is. Ha főzöm, gombóc, ha sütöm, papanas - fánk. Húúú de finom!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 kk szódabikarbonát
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 1 kk citrom reszelt héja
  • olaj
  • lekvár
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával jól áttörjük, beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. (Eléggé ragacsos massza lesz belőle.) 30 percet hűtőben pihentetjük.
Mikor a serpenyőben hevített olaj elérte a megfelelő hőt, a kis gombócokat meglapítjuk, közepébe lyukat fúrunk, s kisütjük.
Mikor megsültek, még forrón nyakon öntjük tejföllel és lekvárral (szeder, áfonya, málna).

Blog.hu ajánló