Papanasi, avagy túrógombóc sütve

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

beauty and style

Így őrizd meg a nyári barnaságot még nagyon sokáig: bevált tippek »

5 szemrevaló lakkcipő, amivel öröm lesz elkezdeni az őszt »

A smink, amit a tűzijáték ihletett: készítsd el az esti ünnepségre »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Család kedvence. Erdély vidéken ez a fajta túrógombóc van ám sült, de főtt verzióban is. Ha főzöm, gombóc, ha sütöm, papanas - fánk. Húúú de finom!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 kk szódabikarbonát
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 1 kk citrom reszelt héja
  • olaj
  • lekvár
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával jól áttörjük, beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. (Eléggé ragacsos massza lesz belőle.) 30 percet hűtőben pihentetjük.
Mikor a serpenyőben hevített olaj elérte a megfelelő hőt, a kis gombócokat meglapítjuk, közepébe lyukat fúrunk, s kisütjük.
Mikor megsültek, még forrón nyakon öntjük tejföllel és lekvárral (szeder, áfonya, málna).

Blog.hu ajánló