Túrós-diós rétes
Túrós-diós rétes
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 3 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 2 ek cukor
- 20 dkg vaj
- só
- fél kiló liszt
- 1 db tojás
- 2 ek darált dió
- 1 tojássárgája (a kenéshez)
- A töltelékhez:
- 20 dkg túró
- 2 ek dió
- 2 ek mazsola
- 3 ek cukor
- 1 db tojás
- 1 ek tejföl
Elkészítés:
A tejben az élesztőt és egy kiskanálnyi cukrot elkeverünk, majd meleg helyen hagyjuk felfutni.
A vajat, tojást és a többi cukrot kikeverjük jó habosra, hozzáadjuk a lisztet egy csipet sóval, és az élesztős anyaggal együtt összegyúrjuk, majd négy felé tépjük és henger formára alakítjuk. Lapokra nyújtjuk a
hosszabb oldalait, és kb. 8-9 cm szélesen bevagdaljuk. A töltelékhez valókat összedolgozzuk, rámorzsoljuk a tésztára, azt összehajtogatjuk, a tetejét tojással megkenjük, végül megszórjuk a dióval.
Előmelegített sütőben kisütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept