Sajttal töltött csirkecomb sült krumplival
Ez a sokadik töltött csirkecomb receptjének egyszerű változata. Gyorsan elkészíthető ebédre. Mindig többet készítek, mert hidegen vacsorára is szívesen fogyasztja a család.
Sajttal töltött csirkecomb sült krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db csirke felsőcomb
- 200 g trappista sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek petrezselyem
- 2 db tojás
- 1 púpozott ek liszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- 2 ek napraforgóolaj
- só
- bors
- A kukoricalisztbe forgatott krumplihoz:
- 6 db burgonya
- 1 kk fokhagymapor
- rozmaring
- fűszerpaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Grill recept
A megmosott, kicsontozott combokat sózd, borsozd, tedd beléjük az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát és sajtdarabokat úgy, hogy inkább a belsejük felé legyen belőle több, majd göngyöld fel, és mindegyiket tűzd át egy-egy hústűvel.
Először mártsd meg a combokat tojásban, amibe tedd bele a lisztet és 1 kk csombort, végül jöhet a zsemlemorzsába forgatás. 2 ek olajat teszünk a csirkecombokra.
Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral és tedd rá a húst.
A kukoricalisztbe forgatott burgonyához a krumpli kivételével keverd össze a hozzávalókat, majd forgasd össze alaposan a felszelt krumplival.
Forgasd kukoricalisztbe, és tedd a húsok mellé, majd 220 fokos sütőben időnként átforgatva kívül ropogósra, belül puhára az egészet kb. egy óra alatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept