Rumos-vaníliás szilvás süti

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dédnagyimtól örökölt receptgyűjteményében találtam még évekkel ezelőtt, ő őszibarackkal vagy ringlószilvával készítette leginkább, és persze rumosan, vagy különböző likőrökkel, pálinkával jó szaftosan. Sülés közben csak úgy szálltak az illatok.
Télen sűrű szilva- vagy baracklekvárt kanalazott a tetejére, és forrón szeletelve, melegen ettük.
Pofonegyszerű recept, és az elkészítési mód is praktikus, nem munkaigényes. A végeredmény pedig, hmmm..
Nyáron és télen is egyaránt sláger, nálunk sokszor vendégváró és mindig elfogy.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • csipet só
  • 3 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 6 egész tojás
  • 6 dl tej
  • 1 szem őrölt szegfűszeg
  • 2-3 tk őrölt fahéj
  • kb. 80 dkg kimagozott szilva
  • rum vagy rumaroma
  • vaj a jénai kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A szilvákat megmossuk, magját eltávolítjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
Egy jénai tálat vagy közepes, magas falú tepsit kivajazunk nagyon vékonyan.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet, cukrot, tejet, csipet sót, sütőport és a 6 tojás sárgáját turmixgéppel elkeverjük, ebbe beleforgatjuk a kemény habot, majd a jénai aljára beleöntjük a tészta 1/3-át, és ezt kb. 15-20 percig sütjük, míg rezgős-kocsonyás nem lesz.
Ezután a tészta maradék 2/3-át ráöntjük a forró masszánkra, és beledobáljuk a felkockázott szilvákat.
Megszórjuk a tetejét őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, meglocsoljuk ízlés szerint rummal, végül a vaníliás cukorral, ez majd a sütés során rá fog karamellizálódni.
(Ha gyerekek részére készül, a rumot kihagyjuk.)
Még kb 40-45 percet sütjük 180 fokon.
Kihűtve, hidegen fogyasztjuk.
(Készítettem már nektarinnal is, csipet mentával, császárkörte-likőrrel megbolondítva - mennyei!)

1
2
Blog.hu ajánló