Csíkos torta

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Csak egy csíkot húzott, de négy szív lett belőle: szuper körömminta »

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagypapámnak sütöttem a 87. szülinapjára, és nagyon nagy sikert aratott az egyedi íz és külső miatt!

Hozzávalók 12 személyre:

  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 5 egész tojás
  • 6 púpozott ek cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 6 dl habtejszín
  • 3 kis csomag habfixáló
  • 1 ek porcukor
  • 40 dkg mascarpone
  • 20 dkg keserűcsoki
  • 20 dkg tejcsoki
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 ek rum
  • 2 ek porcukor
  • amarena/rumos meggy
Recept idők

Elkészítés:

A torta alapjához az 1 tojást és a 6 dkg cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az 1 tk sütőport, a puha vajat, végül a 15 dkg lisztet és összegyúrjuk.
A kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Erre nyújtjuk ki a tésztát. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához az 5 tojást a 6 ek cukorral fehéredésig felverjük. Rászitáljuk a 6 ek lisztet, habverővel óvatosan összeforgatjuk.
A tészta felét egy másik edénybe öntjük és beleszitáljuk a kakaóport, kikeverjük.
Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítunk, és a kinyomócsövet visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazzuk a világos tésztát, a másikba a kakaósat.
A spirálos tetejéhez a kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Rárajzoljuk a spirált és megfordítva azt a tortaformába tesszük. A spirálra nyomózsákból kakaós tésztát nyomunk, a hézagokat kitöltjük a fehér tésztával. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A csíkos oldalához egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és átlósan kakaós csíkokat nyomunk rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltjük itt is a hézagokat, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
Lemérjük a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágunk. Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé tesszük. Az összeillesztéseknél annyit levágunk, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak.
A háromféle krémhez a hideg tejszínt 1 ek cukorral és a 3 kis csomag habfixálóval keményre felverjük.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverjük a mascarpone 1/3 részéhez. Ehhez a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatjuk.
A gesztenyét elkeverjük a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatjuk.
A 20 dkg tejcsokit is megolvasztjuk, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverjük.
A torta összeállításához csatos, kerek tortaforma aljára tesszük a torta alapjaként sütött tésztát. Az oldalát kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás irányára, a mintára. Egyenletesen megkenjük a keserűcsokis krémmel. Elsimítjuk. Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, de ne keveredjen a két réteg. Néhány szem meggyet potyogtatunk rá. Egyenletesen megkenjük a tejcsokis krémmel. A krémek tetejénél éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
Ráhelyezzük a spirálos kerek piskótát és hűtőbe tesszük.

Blog.hu ajánló