Motorosok pácolt csirkeszárnya
Egy amerikai-magyar, Kentucky-ban lakó motoros haveromtól tanultam a receptet és azt fejlesztettem tovább. Rájöttünk a barátaimmal, hogy nem romlik meg a pácolás miatt a hús kb. 4 óra hosszat, így egy vékony ételhordóban (ami befér a motorkerékpár oldaltáskájába) lehet szállítani, és kisütéséhez csak egy lábakon álló, szétszedhető rács kell, már több mint hússzor készítettem el így, otthon még többször.
Motorosok pácolt csirkeszárnya
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- liszt
- őrölt bors
- só
- őrölt kömény
- bazsalikom
- oregano
- csípős őrölt paprika
- majoranna
- őrölt babérlevél
- darált hagyma és fokhagyma
- étolaj
Elkészítés:
GRILL RECEPT
A csirkeszárnyakat előző este megmossuk alaposan, majd az étolajat a fűszerekkel jól kikeverjük, a csirkeszárnyakat bepácoljuk és elfedjük az olajjal. Másnap estefelé meg kell lisztben forgatni a jó erős parázsra fűtött grillen megsütjük gyakran megforgatva.
Télen ugyanezt a pácolt csirkeszárnyat be lehet panírozni és rántott csirkeszárnyként kisütni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept