Motorosok pácolt csirkeszárnya

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy amerikai-magyar, Kentucky-ban lakó motoros haveromtól tanultam a receptet és azt fejlesztettem tovább. Rájöttünk a barátaimmal, hogy nem romlik meg a pácolás miatt a hús kb. 4 óra hosszat, így egy vékony ételhordóban (ami befér a motorkerékpár oldaltáskájába) lehet szállítani, és kisütéséhez csak egy lábakon álló, szétszedhető rács kell, már több mint hússzor készítettem el így, otthon még többször.

Motorosok pácolt csirkeszárnya

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • liszt
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • oregano
  • csípős őrölt paprika
  • majoranna
  • őrölt babérlevél
  • darált hagyma és fokhagyma
  • étolaj

Elkészítés:

GRILL RECEPT

A csirkeszárnyakat előző este megmossuk alaposan, majd az étolajat a fűszerekkel jól kikeverjük, a csirkeszárnyakat bepácoljuk és elfedjük az olajjal. Másnap estefelé meg kell lisztben forgatni a jó erős parázsra fűtött grillen megsütjük gyakran megforgatva.
Télen ugyanezt a pácolt csirkeszárnyat be lehet panírozni és rántott csirkeszárnyként kisütni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük