30 perces eperlekvárok
A nagyi is megirigyelné
A lekvárkészítés jó kis hétvégi program, eperszezonban nem érdemes kihagyni. Készítheted magában vagy rebarbarával.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A befőzés egyre inkább kezd divatba jönni a fiatalok körében is. Egyrészt már önmagában jó móka a lekvárok, dzsemek és befőttek elkészítése, másrészt pontosan tudod, hogy mit tettél a fazékba.

Az eperlekvár elkészítése nagyon egyszerű, de meg is csavarhatod egy kicsit, ízesítheted fűszerekkel, illetve keverheted más gyümölccsel is. Amire nagyon ügyelj, hogy a felhasznált üvegek fertőtlenítve legyenek. Tedd őket egy nagy lábosba, majd önts le vízzel, és ezt forrald fel.

Eperlekvár

Hozzávalók:

  • 1,5 kg eper
  • 1 csomag pektines befőzőcukor
  • 1 citrom

Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, majd aprítsd fel. Ha nagy darabos dzsemet szeretnél, akkor egyben is hagyhatod. Tedd az epret egy nagy lábosba, facsarj rá citromlevet, majd öntsd rá a cukrot.

Lassú tűzön kezdd el főzni, fakanállal kevergetve egészen addig, amíg el nem olvad a cukor. Forrald fel, majd főzd pár percig. Egy hideg tányérra szedj ki egy keveset, ha megdermed egy-két perc alatt, akkor jó.

Merőkanállal töltsd üvegekbe a lekvárt, csavard rájuk a tetejüket, hagyd őket kihűlni a konyhakövön, majd mehetnek a polcra.

Rebarbarás eperlekvár

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg rebarbaraszár
  • 50 dkg cukor
  • 1 citrom
  • gyömbér ízlés szerint

A megtisztított, lecsumázott epret darabold fel, a rebarbara szárát karikázd fel, nem kell lehántani a külső héjat. A rebarbarát és az epret tedd egy lábasba, majd a cukorral és a citromlével kezdd el főzni. Forrástól számítva még legalább fél órát főzd, a rebarbara elég rostos növény.

Ha megpuhult a szár is, akkor merd üvegekbe a lekvárt, csavard rá a fedőt, és fejjel lefelé hűtsd ki, így nemcsak az alján lesznek a rebarbaradarabok.

Blog.hu ajánló