30 perces eperlekvárok

A nagyi is megirigyelné

A lekvárkészítés jó kis hétvégi program, eperszezonban nem érdemes kihagyni. Készítheted magában vagy rebarbarával.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

Komolyan ez a nadrág lesz a divat? Annyira nem tűnik jó ötletnek »

Így őrizd meg a nyári barnaságot még nagyon sokáig: bevált tippek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A befőzés egyre inkább kezd divatba jönni a fiatalok körében is. Egyrészt már önmagában jó móka a lekvárok, dzsemek és befőttek elkészítése, másrészt pontosan tudod, hogy mit tettél a fazékba.

Az eperlekvár elkészítése nagyon egyszerű, de meg is csavarhatod egy kicsit, ízesítheted fűszerekkel, illetve keverheted más gyümölccsel is. Amire nagyon ügyelj, hogy a felhasznált üvegek fertőtlenítve legyenek. Tedd őket egy nagy lábosba, majd önts le vízzel, és ezt forrald fel.

Eperlekvár

Hozzávalók:

  • 1,5 kg eper
  • 1 csomag pektines befőzőcukor
  • 1 citrom

Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, majd aprítsd fel. Ha nagy darabos dzsemet szeretnél, akkor egyben is hagyhatod. Tedd az epret egy nagy lábosba, facsarj rá citromlevet, majd öntsd rá a cukrot.

Lassú tűzön kezdd el főzni, fakanállal kevergetve egészen addig, amíg el nem olvad a cukor. Forrald fel, majd főzd pár percig. Egy hideg tányérra szedj ki egy keveset, ha megdermed egy-két perc alatt, akkor jó.

Merőkanállal töltsd üvegekbe a lekvárt, csavard rájuk a tetejüket, hagyd őket kihűlni a konyhakövön, majd mehetnek a polcra.

Rebarbarás eperlekvár

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg rebarbaraszár
  • 50 dkg cukor
  • 1 citrom
  • gyömbér ízlés szerint

A megtisztított, lecsumázott epret darabold fel, a rebarbara szárát karikázd fel, nem kell lehántani a külső héjat. A rebarbarát és az epret tedd egy lábasba, majd a cukorral és a citromlével kezdd el főzni. Forrástól számítva még legalább fél órát főzd, a rebarbara elég rostos növény.

Ha megpuhult a szár is, akkor merd üvegekbe a lekvárt, csavard rá a fedőt, és fejjel lefelé hűtsd ki, így nemcsak az alján lesznek a rebarbaradarabok.

Blog.hu ajánló