4 félórás almás süti a nagyitól
Ősztől kezdve annyi az alma, hogy azt sem tudjuk, hová tegyük. Pláne, ha már kicsit foltos is. Nekünk van ötletünk: reszeld le, és mehet a sütibe!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos és omlós almás sütemény szép gyerekkori emlékeket idéz. Fél óra alatt akár te is elkészítheted a kedvenc almás édességedet.

Lehet, hogy valakinek majd a te süteményed jut eszébe a sült alma édeskés illatáról!

Almás-fahéjas bögrés sütemény

Hozzávalók:

  • 3 kisebb alma
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • kevés fahéj

Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, amíg elkészíted a tésztát. Ehhez keverd el a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd öntsd hozzá a felvert tojást és a tejet.

Keverd simára, majd dolgozd a tésztába a jól kicsavart reszelt almát is. Oszlasd el egy kivajazott tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Diós-almás sütemény

Hozzávalók:

  • 20 evőkanál tej
  • 20 evőkanál liszt
  • 15 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál olaj
  • 2 alma felkockázva
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 sütőpor
  • darabolt dió

A tojást keverd habosra a cukorral, majd az olajjal. Keverd el a lisztet és a sütőport, majd - óvatosan hozzácsurgatva a cukros tojást és a tejet - dolgozd simára. Egy kisebb tepsit vajazz ki, öntsd bele a tészta felét, és egyenletesen oszlasd el rajta az almakockákat. A tészta másik felébe keverd bele a kakaóport, öntsd az almakockákra, a tetejét pedig szórd meg durvára tört dióval. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.

Zabpelyhes-almás süti

Hozzávalók:

  • 1 kg savanykás alma
  • 50 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • zsemlemorzsa

Az almát reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Keverd el a dióval, a zabpehellyel és az olvasztott vajjal, szórd meg egy csipetnyi sóval, és ízesítsd fahéjjal. Egy tepsit kenj ki vajjal, és hints be zsemlemorzsával, majd oszlasd el benne a tésztát. A legegyszerűbb, ha a kezeddel szétnyomkodod. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsül. Ezután hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.

Almás-datolyás szórt süti

Hozzávalók:

  • 8 közepes méretű alma
  • 20 dkg datolya
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg barnacukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg nagyon hideg vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet só

Az almát hámozd meg, és vágd szeletekre, majd a felkockázott datolyával együtt tedd egy kivajazott tepsi aljára. A lisztet, a cukrot, a sót és a fahéjat keverd össze, majd nagyon gyors mozdulatokkal morzsold bele a vajat is. Keverd hozzá a durvára vágott mandulát, majd az egészet szórd a gyümölcsökre. 180 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg az alma megpuhul - tűpróbával ellenőrizheted. Langyosan tálalva vaníliafagylalttal, tejszínhabbal vagy önmagában is finom.

Blog.hu ajánló