Zöldséges csirkeszárnyak

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 db csirkeszárny
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák
  • 3-4 db krumpli
  • 1 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 4 dl víz
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 2-3 db babérlevél
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni. A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, és a krumplit kockára.
A forró olajon pár perc alatt süssük meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjon egy kis színt. Szedjük ki, tegyük félre.
A fennmaradó zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel a borral és a vízzel.
Ezután tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint fűszerezzük és forraljuk fel.
Egy tepsi közepén helyezzük el az elősütött csirkeszárnyakat, majd öntsük köré a kiforralt zöldséges levet. Alufóliával fedjük le a tepsit. Közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután fólia nélkül süssük addig, még a csirkeszárnyak szép színt kapnak, és a szaft kissé besűrűsödik.
Tálaláskor a csirkeszárnyakat a zöldségekkel együtt szedjük a tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.

Blog.hu ajánló