Gyros pitában
Gyros pitában
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg színhús
- gyros vagy görög fűszerkeverék
- 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
- só
- 40 dkg liszt
- 20 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 dl langyos víz
- 2-3 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 fej saláta
- 1 lilahagyma
- 2 dl joghurt
- gyros vagy görögsaláta-fűszerkeverék
Elkészítés:
A húst szeletekre, majd kb. 1x1 centis csíkokra vágom, sózom, és megszórom a görög fűszerkeverékkel. Kb. negyed órai érést követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajat forrósítok, és megpirítom rajta a húscsíkokat.
Pitához az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pitaformát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/4. fokozaton) 20-25 percig sütjük.
Salátához a hozzávalókat megmossuk, megpucoljuk, majd kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk.
Mártáshoz a joghurthoz ízlés szerint kb. 1 teáskanál görögsaláta-fűszerkeveréket adunk, chilikeveréket kb. ugyanennyit, és elkavarjuk. A mártást tálaláskor a saláta tetejére öntjük ízlés szerinti mennyiségben.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept