Zöldborsó-krémleves
Kislánykorom óta nagyon szeretek főzni, és mióta édesanyám egyedül is beenged a konyhába, rendszeresen kísérletezek ott. Ezt a receptet az internetem olvastam, olyan változatban, hogy nem volt benne csak só, bors és zöldborsó. Túlságosan egyszerűnek tűnt, úgyhogy körbenéztem, mi van itthon, és a saját szám íze szerint pakoltam bele a dolgokat. Egy csajos este alkalmával vacsorának elkészítettem a barátnőimnek is, azóta rendszeresen kérik, hogy csináljak még belőle, és szüleim is szívesen eszik. :)
Zöldborsó-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg friss zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 szép szál sárgarépa
- 1 kis pohár tejföl
- liszt a habaráshoz
- só
- bors
- ízlés szerint egy kis erőspaprika
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon (házi zsírral szívesebben készítem) üvegesre pároljuk. Rátesszük a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a kisebb darabokra vágott fokhagymát, majd pároljuk, hogy engedjen egy kis levet. Sózzuk, borsozzuk, és aki szereti a csípős ízeket, egy kis házi őrölt pirospaprikával ízesítheti. Hagyjuk megpuhulni a zöldséget, közben előkészítjük a habarást. Egy kis pohár tejfölhöz 3-4 csapott ek. lisztet adok, és ezt csomómentesre keverem egy pici sóval. A zöldség levével hígítom, és kevergetés mellett lassan beleöntöm a levesbe. Botmixerrel a kis lével kiszedett zöldségeket egy külön tálban pépesre turmixoljuk. Visszaöntjük a maradék lébe, és tálalhatunk is. Tetejére levesgyöngyöt szórhatunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept