Zöldborsó-krémleves

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kislánykorom óta nagyon szeretek főzni, és mióta édesanyám egyedül is beenged a konyhába, rendszeresen kísérletezek ott. Ezt a receptet az internetem olvastam, olyan változatban, hogy nem volt benne csak só, bors és zöldborsó. Túlságosan egyszerűnek tűnt, úgyhogy körbenéztem, mi van itthon, és a saját szám íze szerint pakoltam bele a dolgokat. Egy csajos este alkalmával vacsorának elkészítettem a barátnőimnek is, azóta rendszeresen kérik, hogy csináljak még belőle, és szüleim is szívesen eszik. :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg friss zöldborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 szép szál sárgarépa
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt a habaráshoz
  • bors
  • ízlés szerint egy kis erőspaprika
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon (házi zsírral szívesebben készítem) üvegesre pároljuk. Rátesszük a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a kisebb darabokra vágott fokhagymát, majd pároljuk, hogy engedjen egy kis levet. Sózzuk, borsozzuk, és aki szereti a csípős ízeket, egy kis házi őrölt pirospaprikával ízesítheti. Hagyjuk megpuhulni a zöldséget, közben előkészítjük a habarást. Egy kis pohár tejfölhöz 3-4 csapott ek. lisztet adok, és ezt csomómentesre keverem egy pici sóval. A zöldség levével hígítom, és kevergetés mellett lassan beleöntöm a levesbe. Botmixerrel a kis lével kiszedett zöldségeket egy külön tálban pépesre turmixoljuk. Visszaöntjük a maradék lébe, és tálalhatunk is. Tetejére levesgyöngyöt szórhatunk.

Blog.hu ajánló