Kölessel rakott kínai kel
Mivel olvastam valahol, hogy a köles nagyon hasonlít a rizsre, gondoltam, miért is ne készítenék valami rakott dolgot belőle, így jött ez az ötlet. Nagyon szeretjük, de ritkán készítjük, mert nem mindig találunk kínai kelt.
Kölessel rakott kínai kel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej kínai kel
- 1 bögre köles
- 3,3 dl tejföl
- só
- víz
- olívaolaj vagy étolaj
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd olívaolajon megpirítjuk egy kicsit. Felöntjük 1,5 bögre vízzel, megsózzuk ízlés szerint és 20 perc alatt puhára főzzük, sűrűn megkeverve.
Közben a kínai kelt leveleire bontva, megtisztítva, sós vízben szintén megfőzzük. (Kb. 15-20 perc elég neki.) Ha mind a két hozzávaló megfőtt, akkor a tepsit kiolajozzuk, az aljára egy réteg kínai kelt teszünk, szépen lefedve mindenhol. Erre a kölest, majd a tejföl felét. A maradék kel megy a tetejére, és a tejföl másik fele. 200 fokon 20 percig sütjük. Ha a tejföl megpirult a tetején, máris kész a kölessel rakott kínai kel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept