Kólás-ragacsos sült oldalas

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg oldalas
  • 7 dl kóla
  • 2-3 dl víz
  • A ragacsos szóshoz:
  • 4 ek ketchup
  • 4 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek worchester szósz
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 tk paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával és annyi vízzel, hogy ellepje. A tepsit fedjük le fóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk, nehogy túlfőjön és szétessen.
Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.
Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt: hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.
Az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, öntsük rá a szószt. Forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.
Hagyjuk legalább egy órát állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.
A bepácolt oldalast grillen süssük szép pirosra. Sütés közben forgassuk, hogy egyenletesen süljön meg.
Tálaláskor ízlés szerint salátával, krumplipürével, friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló