Roston sült tengerihal filé avokádópürével
Grillre fel!
Roston sült tengerihal filé avokádópürével
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db halfilé
- só
- őrölt fehér bors
- 2 db citrom
- 0,5 dl olaj
- A fűszervajhoz:
- 25 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem
- avokádópüréhez
- 4 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db avokádó
- 2 db csilipaprika
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- korianderlevél
Elkészítés:
Grill recept.
A halfiléket sóval, borssal bedörzsöljük, olajjal meglocsoljuk. Alufóliába csomagolva 1 órán át érleljük. Elkészítjük a fűszervajat, sóval, borssal ízesítjük, a felaprított petrezselymet hozzáadjuk, majd habosra keverjük. A vajat alufóliára csíkba halmozzuk, fölcsavarjuk, és a fagyasztóba tesszük. Az avokádópüréhez a paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk, a hagymákat finomra vágjuk, az avokádót kikanalazzuk és összetörjük, a csilipaprikát apróra vágjuk. Az ecetet sóval, borssal, korianderrel összekeverjük, majd az olajat is hozzáadjuk, és lehűtjük. A halakat grillrácsra fektetjük. Az egyik citrom levét olajjal elkeverjük , és sütés közben a halakat kenegetjük, forgatjuk. A másik citromot cikkekre vágjuk, a hallal együtt megsütjük. Tálaláskor a fűszervajat karikákra szeljük, és a halszeletekre egy-egy vajkarikát teszünk. Salátával, pürével tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept