Lepénykék fügés almaszósszal
Lepénykék fügés almaszósszal
Hozzávalók 4 személyre
- Az almapüréhez:
- 1 kg alma
- fahéj
- szegfűszeg
- citromlé
- füge
- keményítő vagy pudingpor
- tej
- A lepénykékhez:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 dl tej
- 2 alma meghámozva, lereszelve
- 2 evőkanál olaj
- csipetnyi só
- fél sütőpor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, gerezdekre, majd kockákra vágjuk, és feltesszük főni egy kiskanálnyi fahéjjal, 5-6 szegfűszeggel, vaníliás cukorral, citromlével és 2 dl vízzel.
A fügéket kis darabokra vagdossuk, és hozzáadjuk az almákhoz, majd 15-20 percig főzzük együtt. Ha megfőtt az alma, kivesszük belőle a szegfűszegeket és pürésítjük.
Visszatéve a tűzhelyre keményítővel vagy pudingporral (kis tejjel) besűrítjük.
A tésztát összeállítjuk, ahogy a normális palacsintát, majd a kinyomkodott almareszeléket hozzáadjuk, és kissé vastagabb lepényeket sütünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept