Lepénykék fügés almaszósszal

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • Az almapüréhez:
  • 1 kg alma
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • citromlé
  • füge
  • keményítő vagy pudingpor
  • tej
  • A lepénykékhez:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 2 alma meghámozva, lereszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • fél sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, gerezdekre, majd kockákra vágjuk, és feltesszük főni egy kiskanálnyi fahéjjal, 5-6 szegfűszeggel, vaníliás cukorral, citromlével és 2 dl vízzel.
A fügéket kis darabokra vagdossuk, és hozzáadjuk az almákhoz, majd 15-20 percig főzzük együtt. Ha megfőtt az alma, kivesszük belőle a szegfűszegeket és pürésítjük.
Visszatéve a tűzhelyre keményítővel vagy pudingporral (kis tejjel) besűrítjük.
A tésztát összeállítjuk, ahogy a normális palacsintát, majd a kinyomkodott almareszeléket hozzáadjuk, és kissé vastagabb lepényeket sütünk.

1
2
3
Blog.hu ajánló