Tejfölös-citromfüves ponty
Tejfölös-citromfüves ponty
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg ponty
- 0,5 kg újburgonya
- 1 nagy tejföl
- 1 kis joghurt
- nagy csokor citromfű
- 3 db újhagyma
- halfűszer
- 10 dkg vaj
- 1 kanál liszt
- só
Elkészítés:
A halat megnyúzzuk.
A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, bezsírozott jénaiba rakjuk, majd sózzuk.
A citromfű felének gyenge levélkéit letépdessük, felmetéljük, és a tejfölbe keverjük.
Közben a halat kívül-belül jól bedörzsöljük halfűszersóval, hagyjuk állni kb. 25 percet.
A citromfű másik felét szárastól a hal hasüregébe tömködjük, majd megforgatjuk lisztben.
A vajban pár percig sütjük a hal mindkét oldalát, majd a közben már 20 percig elősütött krumplira (ami időközben le lett öntve újhagymával összekevert joghurttal) helyezzük, és erre is citromfüves tejföl kerül.
Még 20 percig sütjük, kihűlés után tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció