Okroska
Az anyósomtól tanultam ezt a finom nyári levest, csak egy kicsit változtattam rajta annyival,hogy én majonéz helyett kefirt használok, amitől sokkal finomabb és egészségesebb is.Ez igazából egy orosz étel. A párom egyik kedvenc étele.Sokszor elkészítem. A nagy kánikulában jólesik ez hűsítő finomság.
Okroska
Hozzávalók 4 személyre
- 6-8 db krumpli
- 5 db tojás
- 4 db uborka
- 10-15 dkg sonka
- 4-5 szál újhagyma
- l doboz kefir
- só
- bors
- kapor
- citrom
Elkészítés:
A krumplit és a tojást megfőzzük. Közben felkockázzuk a megmosott uborkát, újhagymát és a sonkát.Ha kész, a krumplit és a tojást is felkockázzuk pici darabokra. Az összes hozzávalót sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük. Felöntjük a kefirrel, és 2-3dl főtt, kihűlt vízzel. Jól összekeverjük, és hűtőben hűtjük 1-2 órát. Tálaláskor a tetejét megszórjuk felaprított kaporral. Meglocsoljuk 1-2 kanál citromlével. Hidegen fogyasztjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció