Paradicsomos húsgombóc házilag
A gyerekek nagy kedvence a húsgombóc, de nemcsak nekik ajánljuk.
Paradicsomos húsgombóc házilag
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg darált hús (sertéscomb)
- 2 marék rizs ételízesítő
- 1 db 1 tojás
- 1 l paradicsomlé
- cukor ízlés szerint
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
A rántáshoz
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 2 tk őrölt paprika
Elkészítés:
Megtisztítjuk a rizst, majd a darált húst összekeverjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a tojást is. Ezután kis gombócokat formálunk belőle és lassú tűzön kb. 40 perc alatt készre főzzük.
Közben rántást készítünk, az olajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Amikor már zsemle színűre megpirult, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezt követően hozzáöntjük a paradicsomlét. Pár percig kevergetjük, míg besűrűsödik. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. Végül beletesszük a már megfőtt húsgombócokat és óvatosan összekeverjük a szósszal.
Elkészítési idő 60 perc
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept