Rizsgolyók édes-savanyú mártásban
Rizsgolyók édes-savanyú mártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 krumpli
- 4-5 kanál natúr joghurt
- 1 kanál mustár
- 5-6 szem édesítő
- késhegynyi gyömbérpor
- chilipor tetszőlegesen
- szárított petrezselyem levél
- 15 dkg rizs
- 1 kanál margarin
- só
Elkészítés:
Először a rizst megmostam, feltettem főni jó kétszeres mennyiségű sós vízben. Addig amíg "fövögetett", megpucoltam, és felkockáztam a répát és a krumplit. Ezek is a tűzhelyre kerültek, majd mikor puhára főttek, botmixerrel pürésítettem őket. Ekkor került bele a joghurt, az édesítő, pici só, mustár, gyömbér,chili .
A megfőtt rizst elkevertem a margarinnal, sóval, petrezselyemlevéllel, és golyókat formáztam belőle.
Tálalásnál a golyókat a mártásba helyeztem, és megszórtam még petrezselyem levéllel és egy kicsi chiliporral.
Fincsi pikáns íze volt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept