Nyakleves óriás húsgombócokkal
Nyakleves óriás húsgombócokkal
Hozzávalók 4 személyre
- 1,2 kg kacsanyak
- 3-4 db sárgarépa
- 2 csokor petrezselyemlevél
- 1 karalábé
- zellerszár
- 2 kisebb hagyma
- 2 db fokhagyma
- 1 Tv paprika
- kb. 10 db szemesbors
- pici szerecsendió-virág, vagy reszelve a dió
- ételízesítő ízlés szerint
Gombóchoz
- kb. 20 dkg kacsahús a levesből
- 3 db tojás
- 3 db szeletelt kenyér
- 2-3 zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyemlevél
- ételízesítő
- 2 evőkanál olaj
- bors
Elkészítés:
A kacsanyakakat kisebb darabokra vágjuk, majd megtisztítjuk a hártyáiktól. Hideg vízbe tesszük, és lassan gyöngyöző \"üzemmódban\" 2 órán át főzzük.
Leszedjük a barna habot róla, kiszedjük a nyakdarabokat, és bezöldségeljük.
Amíg a zöldségekkel kb. még egy órát fő, addig leszedjük a nyakcsontokról a húst.
Lusta voltam elővenni a húsdarálót, így csak késsel átvagdostam egy párszor a húscsíkokat. Hozzáadtam az áztatott kenyeret, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, majd a zsemlemorzsa, és egy pár kanál leves segítségével alakítottam ki a gombócok végleges állagát. A levesben főztem ki a zöldségek között egy pár perc alatt.
A levest a húsgombócokkal és a főtt zöldségekkel tálaltam.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept