Nyakleves óriás húsgombócokkal

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg kacsanyak
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyemlevél
  • 1 karalábé
  • zellerszár
  • 2 kisebb hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 Tv paprika
  • kb. 10 db szemesbors
  • pici szerecsendió-virág, vagy reszelve a dió
  • ételízesítő ízlés szerint
Gombóchoz
  • kb. 20 dkg kacsahús a levesből
  • 3 db tojás
  • 3 db szeletelt kenyér
  • 2-3 zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsanyakakat kisebb darabokra vágjuk, majd megtisztítjuk a hártyáiktól. Hideg vízbe tesszük, és lassan gyöngyöző \"üzemmódban\" 2 órán át főzzük.
Leszedjük a barna habot róla, kiszedjük a nyakdarabokat, és bezöldségeljük.
Amíg a zöldségekkel kb. még egy órát fő, addig leszedjük a nyakcsontokról a húst.
Lusta voltam elővenni a húsdarálót, így csak késsel átvagdostam egy párszor a húscsíkokat. Hozzáadtam az áztatott kenyeret, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, majd a zsemlemorzsa, és egy pár kanál leves segítségével alakítottam ki a gombócok végleges állagát. A levesben főztem ki a zöldségek között egy pár perc alatt.
A levest a húsgombócokkal és a főtt zöldségekkel tálaltam.

Blog.hu ajánló