Nyakleves óriás húsgombócokkal

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg kacsanyak
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyemlevél
  • 1 karalábé
  • zellerszár
  • 2 kisebb hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 Tv paprika
  • kb. 10 db szemesbors
  • pici szerecsendió-virág, vagy reszelve a dió
  • ételízesítő ízlés szerint

Gombóchoz

  • kb. 20 dkg kacsahús a levesből
  • 3 db tojás
  • 3 db szeletelt kenyér
  • 2-3 zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsanyakakat kisebb darabokra vágjuk, majd megtisztítjuk a hártyáiktól. Hideg vízbe tesszük, és lassan gyöngyöző \"üzemmódban\" 2 órán át főzzük.
Leszedjük a barna habot róla, kiszedjük a nyakdarabokat, és bezöldségeljük.
Amíg a zöldségekkel kb. még egy órát fő, addig leszedjük a nyakcsontokról a húst.
Lusta voltam elővenni a húsdarálót, így csak késsel átvagdostam egy párszor a húscsíkokat. Hozzáadtam az áztatott kenyeret, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, majd a zsemlemorzsa, és egy pár kanál leves segítségével alakítottam ki a gombócok végleges állagát. A levesben főztem ki a zöldségek között egy pár perc alatt.
A levest a húsgombócokkal és a főtt zöldségekkel tálaltam.

Blog.hu ajánló