no

Nyakleves óriás húsgombócokkal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyakleves óriás húsgombócokkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,2 kg kacsanyak
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyemlevél
  • 1 karalábé
  • zellerszár
  • 2 kisebb hagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 Tv paprika
  • kb. 10 db szemesbors
  • pici szerecsendió-virág, vagy reszelve a dió
  • ételízesítő ízlés szerint

Gombóchoz

  • kb. 20 dkg kacsahús a levesből
  • 3 db tojás
  • 3 db szeletelt kenyér
  • 2-3 zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

A kacsanyakakat kisebb darabokra vágjuk, majd megtisztítjuk a hártyáiktól. Hideg vízbe tesszük, és lassan gyöngyöző \"üzemmódban\" 2 órán át főzzük.
Leszedjük a barna habot róla, kiszedjük a nyakdarabokat, és bezöldségeljük.
Amíg a zöldségekkel kb. még egy órát fő, addig leszedjük a nyakcsontokról a húst.
Lusta voltam elővenni a húsdarálót, így csak késsel átvagdostam egy párszor a húscsíkokat. Hozzáadtam az áztatott kenyeret, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, majd a zsemlemorzsa, és egy pár kanál leves segítségével alakítottam ki a gombócok végleges állagát. A levesben főztem ki a zöldségek között egy pár perc alatt.
A levest a húsgombócokkal és a főtt zöldségekkel tálaltam.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük