Sárgabarackos pite újragondolva

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

Tészta

  • 15 dkg liszt
  • 2 ek cukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 mk vaníliaaroma
  • csipet só

Töltelék

  • 60 dkg sárgabarack
  • 3-4 ek barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 ek vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és, így is összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliaaromát és a tojást, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
Folpack fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe kell tenni, pihentetni.
A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a 2 db félliteres befőttesüveget.
Először az üveg méreténél egy kicsit nagyobb kört kell kivágni a tésztából, majd óvatosan belefektetni az aljába. Ezután a maradék tésztából, szélesebb csíkokat vágunk és darabonként az üveg oldalára helyezzük, úgy hogy kicsit kilógjon. (Én 3 db tésztával takartam be az üveg oldalát.)
A barackot ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, reszelt narancshéjat, a vaníliás pudingport és óvatosan összekeverjük.
Ezután a tésztával kibélelt üvegekbe töltjük. Az üveg szélén kilógó tésztát az üveg szájához visszanyomkodjuk, majd a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. Végül felvert egész tojással lekenjük a tésztát.
Egy tepsibe alufóliát teszünk, majd ráhelyezzük a megtöltött üvegeket. Ezután előmelegített sütőbe kell tenni és közepes lángon, kb. 45 perc alatt szép aranybarnára sütni. (A sütési idő felénél a tetejére sütőpapírt helyezünk, nehogy a tészta megégjen.)
A sütőből kivéve, teljesen kihűtjük az üvegeket, de a közepén a töltelék még így is langyos lesz. Ízlés szerint kiskanállal, vagy villával fogyasztható.

Blog.hu ajánló