Chorizoval töltött pulykamellsteak

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy spanyol eredetű étel, amely mind ebédnek, mind egy jó vacsorához kiváló fogás.
Jó étvágyat ! ;)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg pulykamellfilé vagy 4 szelet pulykamellsteak
  • 8 dkg spanyol kolbász (Choriozo)
  • olaj
  • fehérbors
  • őrölt koriander
  • 4 db édesburgonya
  • cayenne bors, vagy kevés chilipaprika
  • 3-4 db őszibarack, vagy nektarin
  • 2-3 cl tequila
  • 1/2 db lime
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk(nem kötelező) és puhára főzzük. A pulykamellet, ha kell megpucoljuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Ha előre felvágott húst kapunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
A szeleteket sóval, fehérborssal, és korianderrel megfűszerezzük, majd óvatosan felnyítjuk, hogy meg tudjuk tölteni.
A barackokat kisebb szeletekre, gerezdekre vágjuk, egy edényben felrakjuk a lime levével és némi vízzel párolódni. Cayenne borssal ízlés szerint ízesítjük.
Ha egész kolbászunk van,akkor vékony szeletekre vágjuk, ha előre felvágott, akkor az még jobb.
A pulykamellsteakeket megtöltjük a kolbásszal (1 steakhez maximum 2-3 darabka kolbász)
Egy serpenyőt felhevítünk némi olajjal, és a hússzeleteket oldalanként kb. 4 percig készre sütjük.
Eközben a barackhoz hozzáöntjük a tequliát, majd 2 percig tovább pároljuk, és levesszük a tűzről.
A pulykamellsteakeket az édesburgonyával és a párolt barackkal tálaljuk.
Díszítéshez (vörös)áfonyalekvárt használhatunk.

Blog.hu ajánló