Ananászos hamis tiramisu
Ananászos hamis tiramisu
Hozzávalók 4 személyre
- 1 szép ananász
- 1 csomag babapiskóta
- 1 zacsi házi krémes krém
- 8-9 dl tej
- 1 dl fekete kávé
- kiskanál fahéj
Elkészítés:
Igazából a kávé lefőzésén, és a krém pár perces keverésén, kívül sok időt nem igényel az elkészítése, persze ha már előtte az ananászt felkockáztuk.
Amíg a kávé lefő, a krémet nyugisan ki lehet kevertetni a kézi mixerrel, a tej hozzáadásával.
Szeretem ezt a krémet, mert nem édes, és még lehet továbbfejleszteni adalékokkal.
Poharakat készítünk elő, igazából hosszúkás alakúaknál érvényesül a pohárkrém rétegezettsége.
A poharakat, vagy kelyheket két kanál krémmel megtöltjük, majd a babapiskótát eltördeljük, hogy beleférjen a pohárba, és ahogy a tiramisunál szoktuk belemártogatjuk a kávéba.
Nekem egy piskóta fért bele, majd ananász kockák, és ismét krém következett.
Addig lehet folytatni, amíg van hely a pohárban, majd a tetejére ananász kerül, amire egy pici fahéjat szórtam, ettől még egzotikusabb ízt kapott.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept