Kakaós-mazsolás lepény jégkrémmel
Gyorsan kész, szinte elronthatatlan, és számos adalékanyaggal (mogyoró, pisztácia, dió, kókusz, kávé, chili, gyümölcs stb.) elkészíthető.
Most csak egyszerűen mazsolásan készítettem, és vaníliás jégkrémmel ettük.
Kakaós-mazsolás lepény jégkrémmel
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 15-20 dkg cukor (aki édesebbre szereti, a több mennyiséget válassza)
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
- mazsola
- 1 evőkanál rum aroma
- vaníliás jégkrém
- 1-2 db eper
Elkészítés:
A lágy vajat habosra kevertem a cukorral, majd a tojás, a kakaó, az aroma, a sütőporos liszt és a tej következik.
Sütőpapíros tepsibe öntjük, megszórjuk mazsolával, és 25-30 percig középmeleg sütőben sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept