Aranygaluska borsodóval

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2-3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl fehér bor ( itt Tokaji aszú)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben 1 ek liszttel megfuttatjuk.
A tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a sót, és a maradék tejet.
A lisztet a tojásos masszával, a citrom reszelt héjával és a megfuttatott élesztővel összegyúrjuk, majd alaposan kidagasztjuk.
Hozzáadjuk a megolvasztott vajat és és ezzel még tovább dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kisméretű szaggatóval kis galuskákat fél korongokat
szúrunk ki.
Minden egyes darabot olvasztott vajba mártunk, és kikent tepsibe egymás mellé lerakjuk.
Meghintjük cukros dióval, majd a rétegzést megismételjük.
A tésztát még meleg helyen fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten
megsütjük. A galuskát borsodóval tálaljuk.

A borsodó elkészítéséhez a tojásokat a porcukorral és a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és hozzáöntjük a bort, és lassú tűzön állandó keverés mellet felfőzzük.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló