Pulykamell göngyölve Waldorf salátával
Pulykamell göngyölve Waldorf salátával
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zeller
- 1 dl majonéz + 2 evőkanál tejföl
- marék durvára tört dió
- 25 dkg alma
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 evőkanál citromlé
- só, frissen őrölt bors
- 1 db pulykamell
- 10-15 dkg füstölt sajt
- ecetes uborka
- erdész szalámi
- 2 tojás a panírhoz
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Saláta:
A zellert meghámozzuk, az almákat megmossuk és gyufaszál vékonyságúra reszeljük. Citrommal meglocsoljuk. A majonézt 1 teáskanál tejföllel lágyítjuk, rákanalazzuk a salátára és óvatosan összeforgatjuk. A sajtot is ráreszeljük nagy lyukú reszelővel.Megszórjuk durvára vágott dióval.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pulyka:
A pulykamellből szép szeleteket vágunk, majd óvatosan nylon alatt kiklopfoljuk.
Minden szeletre ráhelyezünk egy darabka sajtot, szalámit, uborkát, majd összegöngyöljük .
Panírozzuk, és szép pirosra megsütjük, steak burgonyával, salátával tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept