Grízes tészta mentás-eperszósszal

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g bármilyen tészta( én úgy gondolom nem kell tradicionálisan ragaszkodni a metélthez)
  • 15 dkg búzadara
  • 2 kanál zsír vagy olaj
  • egy bögre víz
  • 500 g eper
  • 5 evőkanál eper szörp
  • 3-4 mentalevél
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Eperszósz:
Az epreket megtisztítjuk, szűrőbe tesszük, majd a vízcsap alatt alaposan leöblítjük.
Turmixgépbe vagy botmixerrel pürésítjük a mentalevelekkel együtt.
Hozzáadjuk a szörpöt, és ha nem elég édes, akkor még cukorral pótoljuk.
Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk.
Grízes tészta: A serpenyőnket feltesszük a tűzhelyre, majd beleöntjük az olajat/zsírt, majd a darát, és folyamatosan kevergetjük. Nem kell türelmetlenkedni, először nehezen kezd pirulni, de ha nem figyelünk oda, pillanatok alatt oda éghet, és akkor dobhatjuk ki. Szóval türelemmel keverjük, sózzuk, és barnás színig pirítjuk. Nem fekete!
Mikor már egyenletesen lepirult, hozzáadunk egy bögre vizet.
Gyorsan átkeverjük, lefedjük,és 1 perc múlva elzárjuk a lángot.
Hagyjuk párolódni!
5-6 perc múlva beszívja a vizet, akkor ismét átkeverjük villával.
A közben megfőtt tésztával összekeverjük, és az eperszósszal, pár szem mazsolával tálaljuk.

1
2
Blog.hu ajánló