Grízes tészta mentás-eperszósszal

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g bármilyen tészta( én úgy gondolom nem kell tradicionálisan ragaszkodni a metélthez)
  • 15 dkg búzadara
  • 2 kanál zsír vagy olaj
  • egy bögre víz
  • 500 g eper
  • 5 evőkanál eper szörp
  • 3-4 mentalevél
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Eperszósz:
Az epreket megtisztítjuk, szűrőbe tesszük, majd a vízcsap alatt alaposan leöblítjük.
Turmixgépbe vagy botmixerrel pürésítjük a mentalevelekkel együtt.
Hozzáadjuk a szörpöt, és ha nem elég édes, akkor még cukorral pótoljuk.
Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk.
Grízes tészta: A serpenyőnket feltesszük a tűzhelyre, majd beleöntjük az olajat/zsírt, majd a darát, és folyamatosan kevergetjük. Nem kell türelmetlenkedni, először nehezen kezd pirulni, de ha nem figyelünk oda, pillanatok alatt oda éghet, és akkor dobhatjuk ki. Szóval türelemmel keverjük, sózzuk, és barnás színig pirítjuk. Nem fekete!
Mikor már egyenletesen lepirult, hozzáadunk egy bögre vizet.
Gyorsan átkeverjük, lefedjük,és 1 perc múlva elzárjuk a lángot.
Hagyjuk párolódni!
5-6 perc múlva beszívja a vizet, akkor ismét átkeverjük villával.
A közben megfőtt tésztával összekeverjük, és az eperszósszal, pár szem mazsolával tálaljuk.

1
2
Blog.hu ajánló