Almás - áfonyás palacsinta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel nem szeretem a \"sima\" palacsintát, ezért próbáltam ki ezt a változatot. Azóta csakis így készítem.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 kisebb méretű, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g),
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 5 dl tej
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Tálaláshoz

  • méz
  • fahéj
  • áfonya
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

1.Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
2.A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát és pár szem áfonyát.
3.Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
4.A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
5.Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.
6.Fahéjjalmeghintve, mézzel lecsorgatva félbehajtva áfonyával tálaljuk.
Igazán hűsítő desszert vaníliás fagyival és idénygyümölcsökkel.

Blog.hu ajánló