Almás - áfonyás palacsinta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel nem szeretem a \"sima\" palacsintát, ezért próbáltam ki ezt a változatot. Azóta csakis így készítem.

Almás - áfonyás palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 kisebb méretű, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g),
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 5 dl tej
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Tálaláshoz

  • méz
  • fahéj
  • áfonya
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

1.Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
2.A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát és pár szem áfonyát.
3.Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
4.A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
5.Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.
6.Fahéjjalmeghintve, mézzel lecsorgatva félbehajtva áfonyával tálaljuk.
Igazán hűsítő desszert vaníliás fagyival és idénygyümölcsökkel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük